Illusztráció, mese, lelki egészség

Az átutazó - ötödik fejezet

2016. március 25. 15:49 - Capmaci

Ötödik fejezet

A manó magához vette pipáját, meleg hálózsákját és egy almát rágcsálva még aznap elindult a Titkok hegyére. Rengeteg kérdés volt benne, de egyértelműen érezte, hogy hallgatnia kell régi barátjára. Az út kimerítette, éjfél felé érkezett a forráshoz. A telihold tükröződött a kristálytiszta vízben, az Anyaforrást fűzfák ölelték körül. A manó belebújt a hálózsákjába és a víz kedves duruzsolása hamar álomba ringatta.

Álmában egy anyai ölben találta magát, csecsemő volt. Anyukája dúdolt neki és szelíden ringatta. Érezte, hogy szívét eltölti a szeretet és biztonságban érezte magát.

A következő képben egy fiú volt, aki babaszekrényt készített a húgának. A húga visítva körülugrálta az eredményt és megölelte. – Szeretlek Bandi!

A következő képben ugyanaz a fiú tanulmányaiból tért haza és élményeit mesélte otthon. Édesapja megveregette a vállát: - Derék legény vagy, fiam. Csak így tovább. Büszkék vagyunk rád.

A negyedik képen Bandi egy ifjú volt, aki házasodott éppen. A lány, akit elvett egy csodaszép, álmodozó szemű teremtmény volt. Szeretet és tisztelet fogta össze őket. Együtt építették otthonukat, a család segítségével. A lány anyukája rendszeresen meglátogatta őket:

- Látom, mennyit dolgozol azon, hogy szép otthona legyen a lányomnak! Köszönöm neked. – mondta elismerően Bandinak, aki kihúzta magát.

Mikor a második babájukat várták Bandi és Ági, összevitatkoztak. Mindketten nagyon fáradtak voltak. Duzzogva elvonultak és nem beszélték meg mi bántja őket. Bandi másnap odalépett feleségéhez: - Bocsáss meg durvaságomért, szeretlek, beszéljük meg!

Felesége megölelte: - Én is szeretlek, csökkentsünk az iramon nagyon elfáradtam.

– Rendben, megértelek, túl sokat kívántam tőled.

Megállapodtak, hogy ezentúl nem zárják le úgy a vitáikat, hogy bármelyikükben is rossz érzés maradt. Bandi elismerő szavakkal és szeretettel nevelte gyermekeit, akikre méltán büszke lehetett.

Reggel mikor felébredt a manó, úgy érezte magát, mint aki egész éjjel sírt. Sírt a boldogságtól. Könnyűnek érezte magát, mint egy madár és egyáltalán nem volt kedve zsörtölődni, pedig az eső nagy cseppekben zuhogott és csorgott le a szakállán. Boldognak és szerencsésnek érezte magát, mint aki mindent megkapott az Élettől, amire mindig is vágyott.

Erős faágakból készített egy tutajt magának és hagyta, hogy hazáig sodorja a patak.

Tovább a hatodik fejezetre

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csodaember.blog.hu/api/trackback/id/tr558525842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása